Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

OFFROAD SAFARİ

Karaaslan Kamping

Yuvacık bölgesi neden mi eşsiz manzaralar sunuyor? Bunu anlamanın tek yolu keşfetmekten geçiyor.
Bölgemizin coğrafik yapısı incelendiğinde, çok sayıda dere ve bu derelerin oluşturmuş olduğu vadi tipi kanyonlarla karşılaşırız. Vadi tipi kanyonlar, bölgenin yüksek yapısıyla örtüşünce eşsiz manzaralar oluşturuyor.
Samanlı dağları, Yalova’dan başlayıp Adapazarı Geyve boğazı-Pamukova ya kadar uzanan sıradağlardır. Yükseklik ortalamasının ve engebeli yapısının en yoğun olduğu Yuvacık bölgesidir. Bu açıdan, bölgeyi keşfetmek hiçte kolay değildir. Birde Marmara bölgesindeki en bakir ormanları bu tabloya eklediğimizde keşif git gide zorlaşmaktadır.
Yuvacık çanağında içlere doğru gittikçe, iklimde anlık değişimler gözlenmekte ve bu durumda bitki dokusunu çeşitlendirmektedir. Bölge küçük Karadeniz diye anılsa da, Akdeniz’e ait bitki dokusuna da sahip oluşuyla da, farklılığını her anlamda ortaya koymaktadır. Bir bakıma bölgeye, Akdeniz’i Karadeniz’le kucaklaştıran bir geçiş bölgesi diyebiliriz.
Bölgede doğal yaşam, sadece bitkilerde değil hayvanlarda da gözlemlenmektedir. Ayıdan kurda, şahinden kartala, geyikten alabalığa, çok sayıda hayvan türünün yaşam alanıdır Yuvacık çanağı. İstanbul’a, kentleşme ve sanayileşmeye bu kadar yakın olan bu yerde, doğal yaşam sarp ve keskin vadilere tutunmaya devam etmektedir.
Bu kadar özelliğin ve zenginliğin bir arada olduğu bölgemiz, özellikle 2000 yılından sonra ekolojik turizme açılmıştır. Doğal alanları sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde korumaya çalışan ve ekonomik değerler oluşturarak her geçen gün daha fazla doğa duyarlılığına sahip insanı bölgemize çeken bu anlayış, misafirlerimize bölgemizi keşfetmenin alternatiflerini geliştirmiş ve geliştirmeye de devam etmektedir. Beşkayalar tabiat parkının da içinde bulunduğu bu cenneti hızlı keşfetmek için, işte alternatif offroad safari turlarımız.

 

Hamsi Safari

Hamsi Safari

Kış ayında bölgede bulunan yaylalara gitmek neredeyse imkansızdır. Ortalama kar yaylalarda 2 metreyi aşmaktadır. Yolların çoğunlukla açık olduğu ana güzergahlar kullanılarak bölgenin tanıtımının yapıldığı bu turlarımızda, bölgenin kültürüyle de özleşen kar üstünde hamsi ızgara yapılmaktadır. Bu turlarımıza birde kocayemiş, yaban muşmulası, kuşburnu toplama etkinliklerimizi de ekleyerek misafirlerimizin doğayla bütünleşmeleri sağlanmaktadır.

Çilek Safari

Çilek Safari

Hava sıcaklıklarına göre haziranın ikinci yarısıyla temmuzun sonuna kadar bölgemizde çıkan dağ çileği toplama etkinliğini öne çıkararak yaptığımız bu turumuzda, başta menekşe yaylası olmak üzere; Aytepe, Beş Kayalar Tabiat Parkı, Sıcak Dere ve Soğuksu kanyonlarını görme olanağını misafirlerimize sunuyoruz. Aynı zamanda bölgenin endemik bitkilerinin başında gelen menekşeleri de bu zaman diliminde görmek mümkün…

Mantar Safari

Mantar Safari

Özellikle eylül-kasım arasında bölgede çıkan mantarlarları tanıtmak üzere hedeflediğimiz bu programın güzergahı temel olarak İnönü ve Ercuva yaylarıdır. Bu zaman aralığında kesinlikle görülmesi gereken yaylarımızda topladığımız mantarları tatmakla kalmayıp, 50 metreye yakın yükseklikleriyle gürgen ve kayın ormanlarının büyüsüne kapılacağız. Köknar ormanlarının yeşilinin, sarıdan kızıla uzanan renklerle buluşması görülmeye değer…

Kestane Safari

Kestane Safari

Eylül ayının ikinci yarısıyla, kasımın sonuna kadar gerçekleştirdiğimiz bu turda, Aytepe-Menekşe Yaylası- Sıcakdere güzergâhı izlenmektedir. Bu güzergâh çok geniş kestane ormanlarının bulunduğu bir bölgedir. Bu turda hedeflenen, misafirlerimize ormanda olmanın huzurunu, tatlı yorgunluğunu yaşatmak ve topladıkları kestaneleriyle ayrılmalarını sağlamaktır.

Fotoğraf Safari

Fotoğraf Safari

Dört mevsim yuvacık sloganı, dört mevsim fotoğrafla eşleştirdiğimiz turlarımızdır.

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping

Karaaslan Kamping